Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην Καμπούλ, άγνωστος ο στόχος του

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα


ΚΟΣΜΟΣ
9:45
05/09/2019
Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην Καμπούλ, άγνωστος ο στόχος του
loading

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σήμερα στο κέντρο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Την έκρηξη επιβεβαιώνει εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο πως ο στόχος παραμένει άγνωστος. Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία, πρόσθεσε.

Από το ωστικό κύμα πάντως τραντάχτηκαν πόρτες και παράθυρα σε περιοχή κοντά σε πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια.

Παραμένει άγνωστο, όπως σημειώνει το Reuters, εάν υπάρχουν θύματα από την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής πάντως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα αφού η κυβέρνηση του προέδρου του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για το περιεχόμενο της καταρχήν συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους Ταλιμπάν, σημειώνοντας ότι «ανησυχεί» έντονα και ζητεί διευκρινίσεις για τους «κινδύνους» που ενέχει.

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Ζαλμάι Χαλιλζάντ επισκέφθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την αφγανική πρωτεύουσα για να ενημερώσει αφγανούς αξιωματούχους όσον αφορά την «καταρχήν» συμφωνία που διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον τον τελευταίο χρόνο με τους Ταλιμπάν.

Η αφγανική κυβέρνηση είναι «ανήσυχη», και «ζητάμε διευκρινίσεις για το έγγραφο αυτό» ώστε «να αναλύσουμε επακριβώς τους κινδύνους και τις επιπτώσεις» και «να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο που μπορεί να ενέχει» ανέφερε μέσω Twitter o Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του αφγανού προέδρου Γάνι.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Καμπούλ στην καταρχήν συμφωνία για την οποία έκανε λόγο ο Χαλιλζάντ τη Δευτέρα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Αρκετοί στο Αφγανιστάν εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση των ΗΠΑ να θυσιάσει τα δικά τους συμφέροντα για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις, 18 χρόνια μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν για να καταδιωχθεί η Αλ Κάιντα και να ανατραπεί το καθεστώς των Ταλιμπάν.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει