Ξεπερνούν τις 94.000 οι νεκροί στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011, όμως σύμφωνα με την η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος, φτάνοντας και τις 120.000.

Η οργάνωση, που την Κυριακή έκανε λόγο για 82.257 νεκρούς, αναθεώρησε τα στοιχεία της και εξήγησε ότι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι στο μεταξύ έλαβε πρόσθετες πληροφορίες από τις περιοχές των αλαουιτών, της μειονότητας από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 41.000 από τους επιβεβαιωμένους νεκρούς ήταν αλαουίτες. Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της οργάνωσης, είπε ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από οκτώ διαφορετικές πηγές σε παράκτιες πόλεις και στη Χομς.

«Πιστεύουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές ξεπερνά τις 120.000 επειδή και οι δύο πλευρές κάνουν συντηρητικές εκτιμήσεις για τα θύματά τους», πρόσθεσε.

(Φωτογραφία αρχείου)