Ο βουλευτής και γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο ίδιος χθες Πέμπτη στην Μπραζίλια.

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου αναμένεται να διοριστεί από τον πατέρα του νέος πρεσβευτής της Βραζιλίας στις ΗΠΑ, ωστόσο το όνομά του δεν έχει υποβληθεί ως τώρα στη Γερουσία, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει την τοποθέτηση αυτή με ψηφοφορία.

Θα συνταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με τον βραζιλιάνο υπουργό Εξωτερικών Εντουάρντου Αραούζου, διευκρίνισε ο ίδιος. «Θα συζητήσουμε για την περιοχή του Αμαζονίου και για τη σύνοδο της G7. Ο Τραμπ δεν είναι προσκολλημένος στην τυπολατρία, όπως και ο πατέρας μου. Ασφαλώς θα συζητήσουμε για αυτά τα θέματα».

Ο γιος του ακροδεξιού προέδρου, μέλος του ομοσπονδιακού Κογκρέσου, συμπλήρωσε ότι θα ευχαριστήσει τον Ρεπουμπλικάνο διότι υπερασπίστηκε τη Βραζιλία στη σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της Ομάδας των Επτά στο Μπιαρίτς της Γαλλίας όταν τέθηκε το ζήτημα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο. Νωρίτερα χθες, ο βραζιλιάνος πρόεδρος επίσης ευχαρίστησε τον Τραμπ για την υποστήριξή του.

Παρότι ο διορισμός του στο αξίωμα του πρεσβευτή δεν έχει ακόμη υποβληθεί προς έγκριση στη Γερουσία, ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα συζητήσει σύντομα με μέλη του σώματος και έχει την αμέριστη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης. «Είναι σαφές πως έχουμε καλή σχέση με τον Λευκό Οίκο», τόνισε σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν είναι βέβαιη ότι έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους για την έγκριση του διορισμού, καθώς μέλη της άνω Βουλής προβάλλουν ενστάσεις στο σχέδιο του ακροδεξιού προέδρου να αναθέσει στον γιο του μια από τις σημαντικότερες διπλωματικές αποστολές της χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.