Στα κοινά σημεία των δύο υποθέσεων στο Κλίβελαντ εστιάζει ο αρθρογράφος Michael Daly της Daily Beast. Το 2011 ο Anthony Sowell καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από το βιασμό και τη δολοφονία 11 γυναικών.

Αυτή η υπόθεση μαζί με τη διαφυγή τριών γυναικών μέσα στην εβδομάδα που είχαν πέσει θύματα απαγωγής εδώ και 10 χρόνια, εγείρουν τα ίδια ερωτήματα για τη δράστη των Αρχών.

Ο Sowell, γνωστός και ως ο «Στραγγαλιστής του Κλίβελαντ», παρέμενε ελεύθερος παρόλο που υπήρχαν σοβαρές κατηγορίες εναντίον του μέχρι που η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των 11 δολοφονημένων γυναικών στο σπίτι του και στην αυλή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Daly, κάποιοι από τους φόνους και τους βιασμούς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η αστυνομία δεν έδειχνε την αδιαφορία της σε μία γυναίκα το Σεπτέμβριο του 2008. Η γυναίκα είχε βιαστεί από τον Sowell και πριν ξεφύγει από τα χέρια του είχε δει ένα ακέφαλο πτώμα στην τουαλέτα του σπιτιού του. Όταν διέφυγε από το σπίτι δεν μπόρεσε να προχωρήσει πέρα από τη στάση του λεωφορείου. Ένιωθε εξαντλημένη και, όπως δήλωσε, το σώμα της «ήταν σκισμένο».

Η γυναίκα αυτή κάλεσε την αστυνομία αλλά της είπαν ότι έπρεπε να πάει να καταθέσει στο τμήμα. Η ίδια απάντησε ότι δεν μπορούσε να πάει εκεί και της απάντησαν ότι δεν γίνεται να καταθέσει μέσω τηλεφώνου.

Η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο πως μετά την κλήση στην αστυνομία ένιωθε «λιγότερο άνθρωπος».«Δεν ήξερα σε ποιον να απευθυνθώ» συμπλήρωσε.

Το 2008, άλλη μια γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία για να καταγγείλει απόπειρα βιασμού από τον Sowell έξω από το σπίτι του. Με έναν απλό έλεγχο, σύμφωνα με τον Daly, οι Αρχές θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για έναν εγκληματία που ήδη είχε εκτίσει ποινή το 2005για βιασμό.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2009, οι Αρχές δέχθηκαν παράπονα για έντονη δυσοσμία γύρω από το σπίτι του δράστη. Μάλιστα, οι εργάτες σε διπλανό εργοστάσιο λουκάνικων είχαν πει ότι έκλειναν τα παράθυρα καθώς δεν άντεχαν τη μυρωδιά. Ωστόσο, η αστυνομία καθυστέρησε πάνω από ένα μήνα να διατάξει έλεγχο γιατί, όπως είπε, ο δράστης δεν ήταν συνεργάσιμος.

Στο μεταξύ, στις 20 Οκτωβρίου του 2009 ο Sowell βίασε ακόμα μια γυναίκα και την έριξε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου. Η γυναίκα γλίτωσε με σοβαρούς βέβαια τραυματισμούς και οι γιατροί που την παρέλαβαν δεν κατήγγειλαν τον Sowell. Η ίδια δήλωσε αργότερα «Νόμιζαν ότι ήταν ο άντρας μου, ή κάτι τέτοιο;» Πάντως, το θύμα δεν ενημέρωσε την αστυνομία φοβούμενη μήπως τη σκοτώσει ο serial killer του Κλίβελαντ.

Τελικά στις 29 Οκτωβρίου 2009, η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Sowell, όπου αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Έξι πτώματα, μερικά από τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Μερικά από τα πτώματα μπορεί να βρίσκονταν στο σπίτι εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Το σπίτι του Sowell είναι στην ανατολική μεριά του Κλίβελαντ, στο ποταμό Cuyahoga, ενώ πιο μακριά είναι το σπίτι όπου βρέθηκε η Amanda Berry μαζί με άλλες δύο γυναίκες, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής εδώ και δέκα χρόνια. Ωστόσο, και τα δύο σπίτια ήταν σε κακόφημες και φτωχές περιοχές του Κλίβελαντ.

«Βοηθήστε με! Είμαι η Amanda Berry. Με απήγαγαν πριν από 10 χρόνια και τώρα είμαι ελεύθερη», ακούγεται να λέει η 26χρονη Berry στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημά της στον αριθμό 911 για έκτακτα περιστατικά που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. «Θα στείλουμε ένα αυτοκίνητο όταν ελευθερωθεί κάποιο» της απάντησαν. Η ίδια συνέχισε: «Όχι, χρειάζομαι βοήθεια τώρα πριν επιστρέψει». «Εντάξει, τους στέλνουμε τώρα» της απάντησαν.