Μια νέα αστική αγωγή κατατέθηκε σε βάρος των κληρονόμων του Τζέφρι Έπσταϊν, που πέθανε στη φυλακή, και των φερόμενων ως συνεργών του από δύο γυναίκες, τις οποίες κακοποίησε πριν από 15 χρόνια και οι οποίες ζητούν αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην αγωγή, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των δύο θυμάτων του χρηματιστή ούτε εκείνα των περίπου 10 γυναικών, εναντίον των οποίων, επίσης, στρέφονται, επειδή ενδεχομένως βοήθησαν τον δισεκατομμυριούχο.

Η ηλικία των εναγουσών δεν αναφέρεται στην αγωγή, όμως η δικηγόρος τους Λίζα Μπλουμ σημείωσε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι εκείνη την εποχή ήταν 18 και 20 ετών.

Οι δύο γυναίκες εργάζονταν στο ίδιο εστιατόριο του Μανχάταν το 2004, όταν τις προσέγγισε μια γυναίκα, γνωστή του χρηματιστή.

Η γυναίκα αυτή πρότεινε στα δύο κορίτσια, που αναζητούσαν δουλειά ως μοντέλα και δεν είχαν χρήματα, να τους δώσει εκατοντάδες δολάρια για να πάνε να κάνουν μασάζ στον Έπσταϊν, στην οικία του.

Τα κορίτσια πήγαν στην πολυτελή κατοικία του χρηματιστή, κοντά στο Σέντραλ Παρκ.

Μόλις μπήκαν στο «δωμάτιο του μασάζ», ο Τζέφρι Έπσταϊν τους επιτέθηκε σεξουαλικά, προτού τους δώσει εκατοντάδες δολάρια.

Στην αγωγή, οκτώ σελίδων, τονίζεται ότι οι δύο γυναίκες «τρομοκρατήθηκαν» από τον Έπσταϊν και την εξουσία που απολάμβανε εκείνη την εποχή και δεν σκέφθηκαν καν να τον καταγγείλουν.

Μόλις την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, στις αρχές Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη, κατάλαβαν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του.

Η αγωγή αυτή προστίθεται σε μια άλλη αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε βάρος των κληρονόμων του Έπσταϊν και της φίλης του και φερόμενης ως συνεργού του Γκισλέιν Μάξγουελ.