Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Αυγούστου στην Τουρκία καθώς σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας.

Σύμφωνα με το σεισμολογικό παρατηρητήριο της χώρας, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμών Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ενώ το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για 6 τραυματίες. Την ίδια ώρα, πάνω από 100 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα, από το σεισμό, φαίνεται πως στο αεροδρόμιο του Ντενιζλί έχει καταρρεύσει μέρος της οροφής.

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Λίγα λεπτά μετά από τον μεγάλο σεισμό στα social media ανέβηκαν εικόνες από τον σεισμό. Κόσμος έτρεχε να βγει από τα κτίρια στους δρόμους ώστε να μην συμβεί κάτι κακό.