Τη ζωή της έχασε μία γυναίκα στην Ταϊβάν από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα, ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη σε συναγερμό για τον τυφώνα Λέκιμα, που αναμένεται να φτάσει εκεί αύριο.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:28 τοπική ώρα (00:28 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία Γιλάν, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη νήσο. Οι κάτοικοι ξύπνησαν και βγήκαν από τα σπίτια τους και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών γραμμών ανεστάλησαν εν μέρει στην επαρχία Γιλάν.

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν 60 ετών και σκοτώθηκε από την πτώση επίπλου, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας.

Εξαιτίας του σεισμού διεκόπη η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 10.000 νοικοκυριών στην Ταϊπέι, τα περίχωρά της και την επαρχία Γιλάν.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση για να εξακριβώσουμε αν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν επιπτώσεις από τον συνδυασμό μετασεισμικών δονήσεων και του τυφώνα που πλησιάζει» δήλωσε σε δημοσιογράφους η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-Ουέν.

Η Ταϊβάν βρίσκεται στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και αντιμετωπίζει συχνά σεισμούς, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. Τον Απρίλιο 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό 6,1 βαθμών που έπληξε τη νήσο.

Τα τελευταία χρόνια ο πιο φονικός σεισμός που έχει πλήξει την Ταϊβάν είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 1999. Αυτός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών και προκάλεσε τον θάνατο περίπου 2.400 ανθρώπων.