Ο νεότερος αδελφός του εκκεντρικού και δημοφιλούς δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον διορίστηκε πολιτικός σύμβουλος του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ «έχει τη χαρά να εγκρίνει το διορισμό του βουλευτή Τζο Τζόνσον» στο γραφείο του Κάμερον, με το βαθμό του υπουργού, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι ο Τζόνσον δεν θα αμείβεται για τα νέα του καθήκοντα αφού ήδη λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωσή του.

«Μεγαλοφυής ιδέα. Επιτέλους, θα μπει ένας Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ» ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου, που είναι γνωστός για το χιούμορ του. «Ο Τζο θα τα καταφέρει», πρόσθεσε.

Ο διορισμός του Τζο Τζόνσον στην κυβέρνηση σημαίνει ότι η ομάδα των συμβούλων του Κάμερον «θα αποκτήσει μια προσέγγιση θατσερικού στυλ», σημείωσε η συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφερόμενη στις υπερσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και ευρωσκεπτικιστικές πεποιθήσεις της πρώην πρωθυπουργού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.