Εφετείο της Ινδονησίας επικύρωσε την θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε μία 56χρονη Βρετανή, η οποία είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Τον Ιανουάριο, περιφερειακό δικαστήριο στο θέρετρο Μπάλι, καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών την Λίντσντεϊ Σάντιφορντ γιατί μετέφερε στο νησί 4,8 κιλά κοκαϊνης.

Η Σάντιφορντ μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά και να ζητήσει προεδρική χάρη.

Η διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών ουσιών μεγαλύτερης των πέντε γραμμαρίων -περιλαμβανομένης της κοκαΐνης -τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών στην Ινδονησία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάτω από ειδικές συνθήκες.

Η Σάντιφορντ συνελήφθη τον Μάιο στο αεροδρόμιο του Μπαλί με ναρκωτικά στις αποσκευές της.

Επέμεινε ότι υποχρεώθηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στο νησί και ισχυρίστηκε ότι αν δεν το έπραττε θα κινδύνευε η ζωή του γιου της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι εκκρεμεί η εκτέλεση της ποινής περισσότερων των 110 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι, που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.

Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στη φυλακή για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, η Ινδονησία πραγματοποίησε την πρώτη εκτέλεση από το 2008. Ο 48χρονος Αντάμι Ουίλσον από το Μαλάουι εκτελέστηκε δια τυφεκισμού στην Τζακάρτα έχοντας καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2004.