Τα ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα συχνά αποκαλύπτουν αλήθειες ή εκθέτουν δημόσια πρόσωπα. Τελευταίο «θύμα» τους, ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος στη διάρκεια συζήτησης για τις σχέσεις με την γειτονική Αργεντινή, «στόλισε» κανονικά τον μακαρίτη τέως πρόεδρο και την νυν πρόεδρο.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μουχίκα εξηγούσε στον συνομιλητή του ότι παλαιότερα για να καταφέρεις κάτι σε σχέση με την Αργεντινή, έπρεπε να μιλήσεις με την Βραζιλία. Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στον τέως πρόεδρο Νέστορ Κίρνσερ και τη σύζυγό του, νυν πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες.

Ο Μουχίκα, θεωρώντας ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, είπε:”τούτη εδώ η γριά είναι χειρότερη από τον μονόφθαλμο”.

Η «γριά» του διαλόγου προφανώς είναι η ομόλογός του Κριστίνα Φερνάντες και «μονόφθαλμος» ο Νέστορ Κίρσνερ, ο οποίος έμοιαζε με μονόφθαλμο, επειδή το ένα του μάτι ήταν σχεδόν κλειστό.

Στον ίδιο διάλογο, ο Μουχίκα συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον ο «μονόφθαλμος» ήταν πολιτικός, αντίθετα η Κριστίνα είναι «ξεροκέφαλη».

Φυσικά, το θέμα πήρε διαστάσεις μέσω Twitter και o πρόεδρος της Ουρουγουάης εξήγησε ότι μιλούσε για τη Βραζιλία και ότι ουδέποτε έκανε αναφορά στο προεδρικό ζεύγος της Αργεντινής.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Αργεντινής εξέφρασε και επίσημα τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός, ιδίως για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για έναν άνθρωπο που δεν ζει πλέον.