Για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή κατηγορείται ο γάλλος πρώην υπουργός Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καϊζάκ. Ο ίδιος παραδέχτηκε σήμερα ενώπιον των δικαστών, ότι διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, είπε στο Reuters ο δικηγόρος του, Ζαν Βέιλ.

Ο Ζερόμ Καϊζάκ -ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος- παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις 19 Μαρτίου, όταν η εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος προϊόντος φοροδιαφυγής στην υπόθεση αυτή, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο «εκρηκτική» καθώς ο πρώην υπουργός είχε καταστήσει τον αγώνα κατά της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αιχμή του δόρατος κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «έχει καταρρακωθεί από τις τύψεις» και ζήτησε συγνώμη από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Ο Καϊζάκ, ο οποίος είχε διαψεύσει επανειλημμένα τις πληροφορίες του ιστότοπου Mediapart σχετικά με αυτόν τον λογαριασμό του που δεν είχε αναφέρει στη φορολογική του δήλωση, λέει τώρα ότι «πιάστηκε σε ένα φαύλο κύκλο από ψεύδη» και ότι «παρασύρθηκε».

«Το ότι πίστεψα ότι θα μπορούσα να μην αντιμετωπίσω ένα παρελθόν που ήθελα να θεωρώ ως παρωχημένο ήταν ένα αχαρακτήριστο λάθος» σημειώνει στη δήλωσή του.