Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε το Κρεμλίνο για την πολύ τεταμένη κατάσταση στον Περσικό Κόλπο και γύρω από το Ιράν.

Παράλληλα, σε ρόλο «ήρεμης δύναμης» η Ρωσία καλεί όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Αυτό ήταν το μήνυμα του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την κλιμακούμενη ένταση. «Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και καλούμε όλες τις χώρες που έχουν σχέση με αυτή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν ισορροπούν στα όρια του πολέμου. Ο Ρώσος αξιωματούχος προέβη στην δήλωση αυτή σχολιάζοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας The New York Times ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν, ενώ αργότερα αναίρεσε την απόφαση του αυτή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν, είναι καθόλα προφανές ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Θα έλεγα ότι είναι ισορροπία στα όρια του πολέμου», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Ριαμπκόφ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «προκαλούν την κατάσταση, την ωθούν στην άβυσσο μιας ανοιχτής σύγκρουσης, όσο κι αν το Πεντάγωνο προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο».