Σύροι αντάρτες έπληξαν με όλμους το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και διάφορα κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, για να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα της συριακής αντιπολίτευσης στο Facebook οι αντάρτες ανέφερε ότι «η επιχείρηση αυτή έγινε με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την έναρξη της επανάστασης μας, που είναι μια επανάσταση για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, απέναντι στο τυραννικό καθεστώς του εγκληματία Μπασάρ αλ Άσαντ».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα δίκτυο ακτιβιστών εντός της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι πολλοί πύραυλοι έπεσαν σε συνοικίες κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Δεν ήταν όμως σε θέση να επιβεβαιώσει αν χτυπήθηκε το ίδιο το κτίριο, ούτε αν υπάρχουν θύματα.

Από την Ουάσινγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ένα άλλο επεισόδιο που σημειώθηκε, ότι συριακά μαχητικά για πρώτη φορά πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στο βόρειο Λίβανο.

«Αεροπλάνα και ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος έπληξαν με ρουκέτες το βόρειο Λίβανο, πλήττοντας το Ουάντι Χάιλ, κοντά στη μεθοριακή πόλη Άρσαλ. Το γεγονός αυτό συνιστά μια σημαντική κλιμάκωση της παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου», εκ μέρους της Συρίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ. «Αυτού του είδους οι παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας είναι απολύτως απαράδεκτες», πρόσθεσε.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Λίβανο, Μόρα Κόνελι, βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της χώρας, σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος.

Στρατιωτική πηγή του Λιβάνου είχε αναφέρει νωρίτερα ότι τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας σε μια ορεινή, έρημη περιοχή που θεωρείται ο ιδανικός δρόμος για το πέρασμα όπλων και μαχητών από το Λίβανο στη Συρία.