Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή του ο Νεοϋορκέζος αστυνομικός που σχεδίαζε να απαγάγει γυναίκες, να τις σκοτώσει και να τις φάει.

Μετά από τέσσερις ημέρες διαβουλεύσεων οι 12 ένορκοι του ομοσπονδιακού δικαστηρίου έκριναν ένοχο τον «κανίβαλο αστυνομικό» Τζιλμπέρτο Βάλε, 28 ετών, για την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την απαγωγή.

Η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί την 19η Ιουνίου. Ωστόσο, με βάση το κατηγορητήριο, ο Βάλε κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

Μολονότι ο 28χρονος αστυνομικός δεν έκανε ποτέ πράξη τις φαντασιώσεις του, ο εισαγγελέας δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι «οι αποδείξεις ήταν συντριπτικές». Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βάλε, από την άλλη, υποστήριζε ότι δεν είναι δυνατόν να καταδικαστεί ο πελάτης του για μια φαντασίωση.

Ένας πράκτορας του FBI που είχε αναλάβει να εξετάσει το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Βάλε εξήγησε ότι εντόπισε αποθηκευμένες εκατοντάδες ιστοσελίδες που αναφέρονταν σε βιασμούς, βασανιστήρια και κανιβαλισμό. Στους ενόρκους παρουσιάστηκαν επίσης σοκαριστικές εικόνες από φετιχιστικές ιστοσελίδες με αναπαραστάσεις ψησίματος γυναικών.

Η σύζυγος του Βάλε τον είχε καταγγείλει στο FBI όταν ανακάλυψε το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του. Οι δικηγόροι του πάντως υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός δεν είχε σκοπό να κάνει πράξη τις φαντασιώσεις του. Κάλεσαν μάλιστα ως μάρτυρα τον δημιουργό μιας ρωσικής ιστοσελίδας την οποία επισκεπτόταν τακτικά ο 28χρονος. Ο Σεργκέι Μερένκοφ εξήγησε ότι οι χιλιάδες χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα φαντασιώνονται ότι βασανίζουν ή τρώνε γυναίκες, αλλά “αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να αγοράσει εκεί μια γυναίκα και να την κατασπαράξει”.