Στη Βρετανία αναμένεται σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τριήμερη επίσκεψη. Το Air Force One θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου στις 11 το πρωί ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ θα γίνουν το απόγευμα δεκτοί από τη βασίλισσα, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Παράλληλα, διοργανώνονται διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ και το Νότιγχαμ.

Σε συνεντεύξεις του σε βρετανικά μέσα, ο Τραμπ είπε στη Sun πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Μπόρις Τζόνσον για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, ενώ στους Sunday Times τόνισε πως ο Νάιτζελ Φάρατζ θα πρέπει να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ξεναγηθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και θα έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

Στο σημερινό γεύμα με τη βασίλισσα θα παρευρίσκονται και ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Η Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ δεν θα είναι παρούσα λόγω του νεογέννητου γιου της Άρτσι, σύμφωνα με το BBC.

Η βασίλισσα και ο Τραμπ αναμένεται να απευθυνθούν στους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων θα βρεθούν επιφανείς Αμερικανοί που ζουν στη Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει αύριο πρόγευμα εργασίας με την Τερέζα Μέι, παρουσία επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Ντάουνιγκ Στριτ, για περαιτέρω συνομιλίες με τη Μέι, και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτη, η Μέι θα θέσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής, αγωνία που ο Τραμπ δεν δείχνει να συμμερίζεται, σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις του.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται για αύριο με εκκίνηση την πλατεία Τραφάλγκαρ και η αστυνομία είναι επί ποδός με «έμπειρη ομάδα κρούσης».

Η αστυνομική επιχείρηση για την περσινή επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου είχε κοστίσει σχεδόν 1,8 εκατομμύρια λίρες.

Την Τετάρτη ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πόρτσμουθ κι από εκεί θα μεταβεί στην Ιρλανδία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, πριν βρεθεί στο γήπεδο γκολφ που διατηρεί στο Doonbeg.