Ο πρόεδρος της επιτροπής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού Κοινοβουλίου Άβιγκντορ Λίμπερμαν έκρινε σήμερα ανεπαρκείς τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος, ζητώντας να ληφθούν «πιο συγκεκριμένα μέτρα».

«Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας να βασισθεί στην εμπειρία της με τη Βόρειο Κορέα για να κατανοήσει πως οι κυρώσεις μόνο δεν επαρκούν. Για να τους σταματήσουν (το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα) θα πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο και να λάβουμε πιο συγκεκριμένα μέτρα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Λίμπερμαν.

Ο πρώην ΥΠΕΞ και στενά προσκείμενος στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε απειλήσει με στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, δεν έδωσε διευκρινήσεις για το είδος των «μέτρων» που θα πρέπει να εφαρμοσθούν.

«Ευχόμαστε καλή τύχη στις μεγάλες δυνάμεις, εντούτοις εμείς δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το γεγονός ότι το Ιράν ασκεί παρελκυστική πολιτική προκειμένου να κερδίσει χρόνο», πρόσθεσε.

Οι αντιπρόσωποι από την Ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του ΟΗΕ συν τη Γερμανία) και το Ιράν πρόκειται σήμερα να παρουσιάσουν τις νέες τους προτάσεις για το διαφιλονικούμενο, αμφιλεγόμενο, πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης σε συνάντησή τους στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αλμάτι.