Τσιμεντωμένο σε ένα βαρέλι βρέθηκε το πτώμα ενός ρώσου πολιτικού, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 36χρονος Mikhail Pakhomov είχε απαχθεί από τον πόλη Lipetsk και το πτώμα του βρέθηκε σε απόσταση 200 μιλίων από μακριά μέσα σε ένα βαρέλι σε ένα γκαράζ στη Μόσχα, όπου είχαν ρίξει φρέσκο τσιμέντο.

Ο Pakhomov ήταν πατέρας δύο παιδιών και εξέχον μέλος στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του. Οι αρχές εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε για κάποιο απλήρωτο χρέος.

Στο σώμα του εντοπίστηκαν σημάδια από βασανιστήρια που έγιναν πριν από το θάνατό του, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομικές πηγές.

Οι αρχές έχουν συλλάβει οκτώ υπόπτους για συμμετοχή στη δολοφονία του Pakhomov, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο 40χρονος Yevgeny Kharitonov, πρώην στέλεχος της επίσημης υπηρεσίας κοινής ωφελείας για τη στέγαση στη Μόσχα.

Η αστυνομία θεωρεί εγκέφαλο της δολοφονίας τον Kharitonov, ο οποίος φέρεται να διέταξε το φόνο για απλήρωτο χρέος, ενώ έχει κατηγορηθεί και για ένοπλη απαγωγή.

Οι υπόλοιποι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται για την απαγωγή και κλοπή αντικειμένων αξίας 9.700 ευρώ από το θύμα.

Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες της δολοφονίας δεν ήταν καθόλου προσεκτικοί και άφησαν πίσω τους ίχνη, που οδήγησαν στον εντοπισμό του πτώματος.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τρεις άντρες να σπρώχνουν έναν άλλον μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Lipetsk στις 12 Φεβρουαρίου, αφήνοντας πίσω τους ένα παντελόνι τζιν, που ανήκε στο θύμα, ένα παπούτσι και το κινητό του τηλέφωνο.

Την επόμενη μέρα αρκετά αντικείμενα που ανήκαν στον Pakhomov βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που το είχε σταματήσει η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα.

Ο οδηγός και δύο επιβάτες συνελήφθησαν. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν το τσιμεντωμένο πτώμα μέσα σε ένα βαρέλι σε ένα γκαράζ στη Μόσχα.