Η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε την πρόταση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για την αντικατάσταση μελών του υπουργικού συμβουλίου οι οποίοι παραιτήθηκαν για να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές στη χώρα που θα διεξαχθούν στις 24 Μαρτίου.

Τις παραιτήσεις τους είχαν υποβάλει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Τεούτα Αρίφι και ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νέβζατ Μπέιτα ( και οι δύο προέρχονται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι).

Η Τεούτα Αρίφι θα είναι υποψήφια του DUI για το δήμο του Τετόβου, ενώ ο Νέβζατ Μπέιτα για τον δήμο του Γκόστιβαρ (πρόκειται για τους δύο μεγαλύτερους αλβανικούς δήμους στην ΠΓΔΜ).

Αν και η παραίτηση τους από μέλη της κυβέρνησης δεν ήταν υποχρεωτική, τα δύο αυτά κυβερνητικά στελέχη του DUI αποφάσισαν να παραιτηθούν για λόγους αρχής.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ εξέλεξε χθες τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι θα προέρχονται επίσης από το DUI.

Νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη θέση της Τεούτα Αρίφι, εξελέγη ο μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Φάτμιρ Μπεσίμι. Τη θέση του κ.Μπεσίμι στο υπουργείο Άμυνας κατέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του DUI, Τάλατ Τζαφέρι.

Νέος υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξελέγη ο νυν υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάχιρ Χάνι.

Η εκλογή των νέων μελών της κυβέρνησης από τη Βουλή έγινε απουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 απέχουν από το Κοινοβούλιο μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας.