Τρεις νύχτες πέρασε ένας διαζευγμένος πατέρας στην κορυφή ενός τεράστιου γερανού σε ένα εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο στο λιμάνι της Νάντης στη Γαλλία. Ο 42χρονος Serge Charnay με αυτό τον τρόπο ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την αφαίρεση του δικαιώματός του να επισκέπτεται το παιδί του.

Ο άνεργος τεχνικός υπολογιστών, δηλώνει ότι δεν έχει δει τον γιο του για δύο χρόνια από το 2011, όταν έχασε τα δικαιώματα επίσκεψης μετά την καταδίκη του για αρπαγή ανηλίκου επειδή είχε πάρει μαζί του τον γιο του για δύο μήνες χωρίς την συγκατάθεση της μητέρας. «Ο Μπενουά, δύο χρόνια χωρίς πατέρα», αναφέρει σε πανό πάνω στον γερανό.

Ο Σαρνέ, ο οποίος σκαρφάλωσε την Παρασκευή το πρωί στον γερανό για να αναδείξει την υπόθεσή του, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προτίθεται να κατέβει έπειτα από συνάντηση που θα γίνει ανάμεσα στην υπουργό Δικαιοσύνης και ενώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πατέρων.

«Θα κατέβω μετά την συνάντηση της κυρίας (Κριστιάν) Τομπιρά με τις ενώσεις» υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πατέρων, δεσμεύτηκε.

Ο Σαρνέ, στον οποίο η αστυνομία παρέχει νερό και τροφή τις ημέρες που βρίσκεται πάνω στον γερανό, έχει γράψει στην κορυφή του το σύνθημα «σώστε τα παιδιά από την δικαιοσύνη» και έχει σχεδιάσει μια καρδιά.

Σημειώνεται ότι δεκάδες διαζευγμένοι πατέρες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τον γερανό, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Σαρνέ. Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν το γαλλικό δικαστικό σύστημα ότι παραβλέπει τα δικαιώματα των πατέρων.

Χθες οι γαλλικές αρχές επανέλαβαν την πρότασή τους προς τον Σαρνέ ότι μπορεί να καταθέσει γρήγορα «μια προσφυγή εξπρές στο δικαστήριο για την επανεξέταση της κατάστασής του».

Σήμερα ο Σαρνέ δήλωσε ότι θέλει «να επικοινωνήσει» με τον δικηγόρο του, «να εξετάσει τις προτάσεις» που του έγιναν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εμπιστοσύνη «στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος και στους δικαστές» και πρόσθεσε: «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου» που πήρα μαζί μου τον γιο μου «πέρυσι για δύο μήνες στην Αρντές, γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν θα τον είχα δει».