Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν σταματήσει την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στα μαχητικά αεροπλάνα F-35, παρά τις προθέσεις της Άγκυρας να αγοράσει από την Μόσχα πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε σήμερα κατά την συνάντηση της με ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και ο ανταποκριτής του πρακτορείου TASS στην Ουάσιγκτον, η Αμερικανίδα υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Χέδερ Ουίλσον.

«Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στην αεροπορική βάση Λιουκ» (στην Πολιτεία της Αρίζονα-σ.σ), δήλωσε η Χέδερ Ουίλσον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το θέμα των S-400 αποτελεί ένα «αγκάθι» στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα, με τις ΗΠΑ να απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία στην περίπτωση που προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας με τη Ρωσία.

Πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ωστόσο κάνει λόγο για ακύρωση της συμφωνίας Άγκυρας-Μόσχας, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Τουρκία και την κατάρρευση της λίρας.