Με στόχο τη γνωριμία του βελγικού κοινού με την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση Salon Des Vacances, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 31.1.13 μέχρι και τις 4.2.13.

Κατά τη διάρκειά της εκπρόσωποι και μέλη του Οργανισμού προέβησαν σε εκτενείς ενημερώσεις επισκεπτών, αναφορικά με τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής και εφάρμοσαν το σύστημα αποστολής απευθείας ηλεκτρονικών φορμών επικοινωνίας από το εκθεσιακό περίπτερο προς ξενοδοχειακά καταλύματα / μέλη του, το οποίο έφερε σε on-line επαφή δεκάδες τοπικούς επιχειρηματίες με αντίστοιχους εν δυνάμει πελάτες της συγκεκριμένης αγοράς!

Επιπρόσθετα ο Οργανισμός παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους την ειδική ενότητα της ιστοσελίδας www.mountathosarea.org, όπου επιχειρήσεις – μέλη του έχουν ήδη αναρτήσει early bookings προτάσεις διακοπών.

Παράλληλα οι εκπρόσωποί του πραγματοποίησαν πολλά υποσχόμενες επαγγελματικές συναντήσεις με εκπροσώπους tour operators και τουριστικών γραφείων, στους οποίους γνώρισαν φωτογραφικά τον προορισμό και τις προτάσεις του, παροτρύνοντας τους να τον επισκεφθούν, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύναψης νέων συνεργασιών.

Εφαρμόζοντας έναν πολύ συγκεκριμένο και ειδικό σχεδιασμό, ο οποίος στοχεύει απευθείας στην πώληση και στην προσέλκυση επισκεπτών από τις Κάτω Χώρες, ο Οργανισμός έχει ήδη στο ενεργητικό του επιτυχείς συμφωνίες (συμβόλαια) ανάμεσα σε τουριστικά γραφεία από την Ολλανδία και επιχειρήσεις / μέλη του, ενώ άμεσες προβλέπονται να είναι τρεις νέες συνεργασίες – απόρροια της δραστηριοποίησης του φορέα στη βελγική τουριστική αγορά.

Προς επίρρωση των νέων δεδομένων, εκπρόσωποι και μέλη του Οργανισμού στις αρχές του επόμενου μήνα επιστρέφουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν θεματική εκδήλωση προβολής του Mount Athos Area Gourmet 2013, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων τύπου και εκπροσώπων τοπικών τουριστικών γραφείων.