Μια πυρκαγιά στο βορειοδυτικό τμήμα του Νότιου Σουδάν σκότωσε πάνω από 48 άτομα και τραυμάτισε 68 άλλους, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ο Μάθοκ Γουόλ, υπουργός Πληροφοριών δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι οι φλόγες που πυροδότησαν οι ισχυροί άνεμοι την Κυριακή το βράδυ κατέστρεψαν χωριά στην κομητεία Κορόκ, κατακαίοντας 138 σπίτια και σκοτώνοντας περίπου 1.000 βοοειδή.

«Η πυρκαγιά σκότωσε 48 ανθρώπους και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Επίσης 68 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», επισήμανε ο Γούολ, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, τονίζοντας ότι η ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς και η καταστροφή σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσου μεγάλου αριθμού σπιτιών οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους.

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα σε οικισμούς – τόσο γρήγορα που πολλοί δεν πρόλαβαν να φύγουν», είπε. Το κράτος αναζητά διεθνή βοήθεια μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων, πρόσθεσε.

Εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει στη χώρα από τα τέλη του 2013, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί, αρκετοί κρατικοί φορείς όπως οι δυνάμεις πολιτικής άμυνας λαμβάνουν ελάχιστη χρηματοδότηση.

(φωτογραφία αρχείου)