Η πρωτοβουλία των Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ σε συνεργασία με τη Microsoft

Ο ηθοποιός έχει θέσει στόχο να διασφαλίσει ότι η δικαιοσύνη απονέμεται σε όλο τον κόσμο


ΚΟΣΜΟΣ
15:23
02/05/2019
Η πρωτοβουλία των Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ σε συνεργασία με τη Microsoft
loading

Ο Αμερικανός ηθοποιός, μαζί με τη σύζυγό του, Αμάλ Κλούνεϊ, δικηγόρο, με ειδίκευση στο Διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνεργάστηκαν με τη Microsoft μέσω του Ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, για μια νέα εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα επιτήρησης της ποινικής δικαιοσύνης, αναφέρει το Digital Trends.

Το TrialWatch έχει σχεδιαστεί για να βοηθά εκπαιδευμένους εθελοντές να παρακολουθούν και να καταγράφουν δίκες, που ενέχουν τον κίνδυνο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιθωριοποιημένων ομάδων και ανθρώπων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «ένας μεγάλος αριθμός χωρών επιτρέπει σε γυναίκες και κορίτσια να διώκονται δικαστικά για άμβλωση» δήλωσε ο ηθοποιός στο κοινό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. «Σε μερικές χώρες, μπορείς να φυλακιστείς ή να θανατωθείς για κάποιον που αγαπάς» πρόσθεσε.

«Χωρίς σωστή απονομή δικαιοσύνης, δεν είναι δυνατό να διατηρηθούν οι εξουσίες. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, καμία ελευθερία λόγου, καμία ασφάλεια για τις μειονότητες. Γι' αυτό ξεκινάμε σήμερα το TrialWatch. Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό» τόνισε η σύζυγός του, Αμάλ Κλούνεϊ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει