Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την Κύπρο δεν έχει διαφοροποιηθεί από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ. Χαρακτήρισε μάλιστα «πολύ παραπλανητικό» το σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο έχει πειστεί, υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων του, να συναινέσει στην οικονομική στήριξη της Λευκωσίας.

«Δεν υπάρχει νέα θέση σχετικώς με την Κύπρο. Η Γερμανία, όπως και οι ευρωπαίοι εταίροι της, δεν έχει λάβει απόφαση σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας – ούτε υπό την θετική ούτε υπό την αρνητική έννοια», σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι ισχύουν και για την Λευκωσία οι ίδιες αρχές που ισχύουν για τις υπόλοιπες χώρες, ότι δηλαδή η βοήθεια είναι δικαιολογημένη, εφόσον τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρη η Ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κοτχάου,ς δήλωσε, πάντως, ότι το ζήτημα της Κύπρου θα τεθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάρτιο.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο η Ρωσία να εγκρίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη χορηγήσει στην Κύπρο, δήλωσε ότι «οποιαδήποτε συμβολή από χώρα έκτος Ευρωζώνης που διατηρεί συμφέροντα στην Κύπρο είναι ευπρόσδεκτη».