Συνέχεια δόθηκε σήμερα στην εκδίκαση του διπλού φονικού του Στροβόλου στην Κύπρο, που διαπράχθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν. Στον απόηχο των όσων αποκάλυψε ο ανήλικος γιος τους άτυχου ζεύγους στους ανακριτές, λίγη ώρα μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα νέοι μάρτυρες κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα μέλη της Αστυνομίας που εντόπισαν τον ύποπτο για το έγκλημα σε μπαράκι ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τις σημερινές καταθέσεις των μαρτύρων και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, είχε ληφθεί ενημέρωση λίγες ώρες μετά τον φόνο, από αλλοδαπό πληροφοριοδότη, ότι o φερόμενος δράστης βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο. Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο εντοπισμού του, την ώρα που εκείνος έπινε τα ποτά του μαζί με μια γυναίκα.

«Ένας από αυτούς (τους πληροφοριοδότες) είδε τον κατηγορούμενο να μπαίνει το προηγούμενο βράδυ σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Νάπα. Τότε, άλλοι συνάδελφοι έθεσαν σε παρακολούθηση το διαμέρισμα. Συνέχιζα τις προσπάθειες, έδειχνα φωτογραφίες του. Ξεκίνησα από τη μία άκρη και πήγαινα στην άλλη. Ήταν στο κέντρο της Αγίας Νάπας το διαμέρισμα. Λάβαμε μετά πληροφορία, ότι ένα όχημα βρίσκεται στο ξενοδοχείο, αυτό ήταν το όχημα που ψάχναμε», κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς  – μάρτυρες, που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού.

Εντύπωση κατά τη σημερινή δικάσιμο προκάλεσαν επίσης οι αναφορές των αστυνομικών – μαρτύρων ότι ο κατηγορούμενος κατά τις καταθέσεις ένοιωθε πιο οικείος με τα μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία ζητούσε να παραμείνουν κοντά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ερχόμενη Παρασκευή θα δοθεί συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε την Κύπρο, με νέα δικάσιμο.

Βάσει της κατάθεσης του ανήλικου, γιου του δολοφονημένου ζευγαριού, παρέμεινε για άγνωστη ώρα κλεισμένος στο υπόγειο του σπιτιού, φώναζε προκειμένου να τον ακούσει κάποιος και να τον ελευθερώσει. Μάταια όμως. Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος κατάφερε να απελευθερωθεί, για να αντικρίσει στο υπνοδωμάτιο των γονιών του, τον πατέρα και τη μητέρα του χωρίς αισθήσεις. «Η πόρτα δωματίου τους ήταν κλειστή και άνοιξα. Κατέβηκα και έφυγα από πόρτα κουζίνας. Πήγα απέναντι και εξήγησα στη γειτόνισσα τι έγινε», είπε.

Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Ήμουν σοκαρισμένος. Έμεινα εκεί μερικά λεπτά χωρίς να κάνω τίποτα. Άκουγα θόρυβο συναγερμού ή κάτι παρόμοιο, δεν ήταν δυνατός. Χτυπούσα την πόρτα να μου ανοίξουν και φώναζα, άλλα κάνεις δεν απάντησε».