Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους τηλεοπτικούς και γαστρονομικούς κύκλους ο θάνατος του πολυαγαπημένου σεφ Άντονι Μπουρντέν το περασμένο καλοκαίρι.

Συγγραφέας μυθιστορημάτων και βιβλίων μαγειρικής, ήταν γνωστός για τις τηλεοπτικές περιπέτειές του οργώνοντας όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές και μη.

Μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή του «Unknown Parts», που προβαλλόταν από το CNN, κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς σεφ του τηλεοπτικού κοινού, μαγεύοντας τον θεατή τόσο με τα μέρη, όσο και με τις κουζίνες που παρουσίαζε.

Αδιαμφισβήτητα η μαγειρική και το φαγητό συγκαταλεγόταν ανάμεσα στις μεγάλες του αγάπες, με κάποιες ρήσεις του γι’ αυτές να έχουν ιδιαίτερη σημασία. Κάποιες από αυτές, λοιπόν, ακολουθούν παρακάτω.

«Μαθαίνεις πολλά για κάποιον, όταν γευματίζεις μαζί του».

«Το μπάρμπεκιου μπορεί να μην είναι ο δρόμος για την παγκόσμια ειρήνη, ωστόσο είναι μια αρχή».

«Το σώμα σου δεν είναι ναός, αλλά πάρκο αναψυχής. Γι αυτό απόλαυσε τη διαδρομή όσο περισσότερο μπορείς».

«Πιστεύω ότι το φαγητό, η κουλτούρα, οι άνθρωποι και τα τοπία είναι αχώριστα».

«Καλό φαγητό βρίσκεις πολύ συχνά. Ακόμη πιο συχνά βρίσκεις απλό φαγητό».

«Ένα αυγό σε οποιοδήποτε πιάτο, το κάνει πολύ καλύτερο».

«Ο τρόπος που παρασκευάζεις την ομελέτα αποκαλύπτει ποιος πραγματικά είσαι».

«Λίγη σάλτσα μπορεί να καλύψει πολλά λάθη».

«Πρέπει να είσαι πολύ ρομαντικός για να επενδύσεις τον εαυτό σου, τα χρήματά σου και τον χρόνο σου στο τυρί».

«Όσες φοκάτσιες, καπνιστό σολομό και χαβιάρι να παραγγείλεις για το brunch σου, δεν παύει στην ουσία να παραμένει ένα πρωινό».

«Η καλύτερη μέρα για να βγείτε για φαγητό είναι η Τρίτη. Τα θαλασσινά είναι φρέσκα, οι προετοιμασίες σε ένα εστιατόριο ξεκινούν από την αρχή και ο σεφ, πιθανότατα, είναι ξεκούραστος και κεφάτος μετά από το ρεπό της Δευτέρας».