Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» για τον Μάικλ Τζάκσον χαρακτήρισε τους celebrity υπερασπιστές του διάσημου σταρ «φρικτούς» για τη στάση τους.

Ο Νταν Ριντ που ήταν και ο άνθρωπος πίσω από το ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει στοιχεία για την κρυφή ζωή του Τζάκσον και την παιδεραστία, ανέφερε ότι η κριτική που έχουν ασκήσει οι διάσημοι σταρ δείχνει και το επίπεδο της βιομηχανίας του θεάματος, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Ο Ριντ κατηγόρησε συγκεκριμένα τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ, η οποία δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι «τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα που βρίσκονταν στο ράντσο του Τζάκσον και δεν τα σκότωσε κιόλας, αφού και οι δύο παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά», αναφερόμενη στους δύο κατήγορους του Τζάκσον, Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ.

Ο σκηνοθέτης είπε σχετικά: «Άνθρωποι σαν την Μπάρμπρα Στρέιζαντ βγαίνουν και λένε δημόσια ότι δεν ήταν και τόσο κακό και δεν τους σκότωσε – αυτό είναι φρικτό. Αυτό είναι ενδεικτικό των συμπεριφορών στη βιομηχανία θεάματος, κυρίως στις μεγαλύτερες γενιές. Το να εκμεταλλεύονται οι σταρ τους φαν τους ήταν κάτι αποδεκτό, και όλοι έκαναν τα στραβά μάτια επειδή τα χρήματα ήταν πολλά».

Ίδια κριτική άσκησε ο Νταν Ριντ και στην Νταϊάνα Ρος αλλά και στον Μακόλεϊ Κάλκιν που υπερασπίστηκαν επίσης τον Μάικλ Τζάκσον.

Ο σκηνοθέτης του «Leaving Neverland» μίλησε επίσης για τον φόβο που έχουν προκαλέσει στα δύο «θύματα» του ποπ σταρ, οι μαρτυρίες των οποίων παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του, οι ενέργειες του Jackson Estate που διαχειρίζεται την περιουσία του νεκρού σταρ. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει καταθέσει μήνυση για πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια εις βάρος του HBO, του αμερικανικού δικτύου που ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

«Μίλησα με πολλούς ανθρώπους και εκπροσώπους του νόμου. Το επίπεδο του φόβου είναι τεράστιο. Ο κόσμος φοβάται ακόμα την δύναμη των δικηγόρων του Μάικλ Τζάκσον και του πλούτου του. Είχε τη φήμη ότι ήταν εξαιρετικά επιθετικός με όποιον μιλούσε εναντίον του».