Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που υποστηρίζει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εκτίμησε ότι η Συρία κινδυνεύει με διαμελισμό, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης αλ Μάναρ.

«Η θεμελιώδης θέση μας είναι η άρνηση κάθε μορφής διαμελισμού και κάθε έκκλησης για διαμελισμό και διαίρεση οποιασδήποτε αραβικής ή μουσουλμανικής χώρας και καλούμε να διατηρηθεί η ενότητα κάθε μίας από αυτές τις χώρες (…) από την Υεμένη ως το Ιράκ και τη Συρία, που απειλείται περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Νασράλα.

Ο Νασράλα έκανε έκκληση για μία ακόμη φορά να υπάρξει «πολιτική διευθέτηση στη Συρία», ενώ εκτίμησε ότι «αν επικρατήσει η στρατιωτική λύση, ο πόλεμος θα είναι μακρύς».

«Πρέπει να υπάρξει ένα σοβαρό πολιτικό κίνημα που θα ασκήσει πίεση και θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει πολιτική λύση στη Συρία, ένας πολιτικός διάλογος και μια πολιτική διευθέτηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.
Εξάλλου ο Νασράλα ζήτησε από την κυβέρνηση του Λιβάνου να διαπραγματευτεί απευθείας με τους απαγωγείς των εννέα Λιβανέζων σιιτών που απήχθησαν στις 22 Μαΐου από το Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όταν επέστρεφαν στον Λίβανο από το Ιράν όπου είχαν πάει για προσκύνημα.

Την ευθύνη για την απαγωγή έχει αναλάβει μια οργάνωση επικεφαλής της οποίας είναι ένας άνδρας με το όνομα Αμπού Ιμπραήμ, με έδρα την Άζαζ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και η οποία ισχυρίζεται ότι συνδέεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ). Πάντως ο ίδιος ο ΕΣΣ διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή.