Το διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο επιτραπέζιο παιχνίδι «Μονόπολη» πρόκειται να προσαρμοστεί στα πολεοδομικά και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Λάγκος, στην έκδοσή του σε μία από τις πολυπληθέστερες χώρες της Αφρικής, ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα FirstBank, συνέταιρος της νιγηριανής εταιρείας που ανέλαβε την κυκλοφορία του.

Πάντως, η παγκοσμίως γνωστή μορφή του λευκού άνδρα με το ημίψηλο – που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του παιγνιδιού – θα διατηρηθεί και στο κουτί της νιγηριανής έκδοσης.

Η τοπική επιχείρηση Bestman Games ανέλαβε να προσαρμόσει το παιγνίδι, που βασικός γνώμονάς του είναι η πραγματοποίηση κτηματομεσιτικών συναλλαγών ώστε να επιτευχθεί το «μονοπώλιο», στα μέτρα της σύγχρονης νιγηριανής πραγματικότητας.

Η οικοδομημένη πάνω σε πασσάλους παραγκούπολη του Μακόκο, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαβιούν σε παραπήγματα πάνω από το νερό, θα αποτελεί τη ζώνη κτισμάτων με τη μικρότερη αξία αγοράς και πώλησης στο νέο παιγνίδι, ενώ το προάστιο-θύλακος των πλουσίων Μπανάνα Άιλαντ, αποτελεί την ακριβότερη ζώνη.