Καταφύγιο σε ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τουρκία, κοντά στην αρχαία Έφεσο, το Σιρίντζε, αναζητούν όσοι πιστεύουν ότι βάσει του ημερολογίου των Μάγια, στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται το τέλος του κόσμου.

Το Σιρίντζε, χωριό με 600 κατοίκους, έχει θετική ενέργεια, λένε όσοι θεωρούν ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου, όπως μετέδωσε το AFP.

Χάρη στην προφητεία των Μάγια επήλθε πραγματική τουριστική «έκρηξη» στο μικρό χωριό, όπου, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αναμένεται η άφιξη περισσότερων από 60.000 ανθρώπων!

«Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοιο ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή περίοδο» δήλωσε ο Ιλκάν Γκουλγκούν, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Σιρίντζε, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλοί τουρίστες που φιλοξενούνται στο κατάλυμά του πιστεύουν ότι θα σωθούν από την καταστροφή του κόσμου λόγω της θετικής ενέργειας που έχει το χωριό.

Το Σιρίντζε είναι γνωστό για τα ξενοδοχεία του, στα οποία διαμένουν εύποροι Τούρκοι, αλλά και για το κρασί του.
Ο επιχειρηματίας Ερκάν Ονόγλου εκμεταλλευόμενος την παρουσία τουριστών απ’ όλο τον κόσμο φέτος ενέταξε στην παραγωγή του το «κρασί της αποκάλυψης» που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν στις 21 Δεκεμβρίου ως αναμνηστικό οι τουρίστες, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στο Σιρίντζε, οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The National» από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σεβάν Νισανιάν, συγγραφέας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο χωριό, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα εκτίμησε ότι η ζήτηση δωματίων δεκαπλασιάστηκε. Όπως εξήγησε, το χωριό ήταν γνωστό «ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια» μεταξύ των new age ομάδων (του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής) ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.

Δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή τόσο μεγάλου αριθμού τουριστών, δήλωσε ο κ. Νισανιάν. «Το χωριό πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα – όχι για την αποκάλυψη – αλλά για την εισβολή τουριστών που μπορεί να εξαντλήσουν τους πόρους του» υπογράμμισε.

Συνέστησε, μάλιστα, στις τοπικές αρχές να φροντίσουν να στήσουν σκηνές για όσους αναζητήσουν καταφύγιο όσο πλησιάζει η 21η Δεκεμβρίου. «Φυσικά θα προκληθεί χάος εδώ» τόνισε ο Οζγκούρ Αϊντογκάν, πρόεδρος της ορειβατικής λέσχης, ο οποίος είπε ότι ετοιμάζεται να οργανώσει μία κατασκήνωση έξω από το Σιρίντζε και περιηγήσεις στα βουνά της περιοχής για τους επισκέπτες.

«Μακάρι να κυκλοφορούσαν συνεχώς τέτοιες φήμες για το χωριό, φήμες που μας φέρνουν τουρίστες» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κάτοικος του Σιρίντζε.