Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να προσφέρει 500.000 δολάρια σε ένα πολύ γνωστό πρόσωπο προκειμένου αυτό να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του το 2017.

Ο Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός 50 Cent συζητώντας με τον Τζέιμς Κόρντεν στο «Late Late Show» διευκρίνισε ότι τα χρήματα δεν ήταν για να ανέβει στη σκηνή και να τραγουδήσει, ήταν απλώς για να παρευρεθεί.

«Μου έδωσαν μισό εκατομμύριο δολάρια για να πάω. Απλά για να πάω. Δεν το έκανα γιατί δεν ήξερα αν μπορούσα να διορθώσω τη ζημιά. Για να είμαι ειλικρινής, όλα τα χρήματα δεν είναι καλά χρήματα. Πρέπει να είσαι προσεχτικός. Δεν ξέρω μετά πώς μπορεί να διορθωθεί κάτι τέτοιο. Είπα “μη με φέρνετε για να διορθώσω το ζήτημα με τους ΑφροΑμερικανούς ψηφοφόρους”» εξήγησε ο 50 Cent.

Ο ράπερ βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την περασμένη εβδομάδα, όταν καταδίκασε τον οίκο μόδας Gucci για το πουλόβερ που θεωρήθηκε ότι είναι εμπνευσμένο από το blackface. To blackface ξεκίνησε ως μια αμερικανική μορφή ψυχαγωγίας στην παράδοση των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων με πλανόδιους καλλιτέχνες (τα λεγόμενα Minstrel Shows) τον 19ο αιώνα. Στη συγκεκριμένη παράδοση, λευκοί άνθρωποι βάφονταν με μαύρη μπογιά παριστάνοντας καρικατούρες των μαύρων ανθρώπων προκειμένου ανοιχτά και σκόπιμα να τους γελοιοποιήσουν.

Το μαύρο πουλόβερ με το ζιβάγκο και το άνοιγμα σε σχήμα στόματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά σταμάτησε να πωλείται. Ο 50 Cent αποφάσισε να μποϊκοτάρει τον οίκο Gucci και δημοσίευσε βίντεο στο Instagram, στο οποίο εμφανίζεται να καίει T-shirts του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

I gotta get rid of all the Gucci I have at home. I’m not supporting their brand anymore. #bransoncognac #lecheminduroi #bellator

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 50 Cent (@50cent) στις