Στη σύλληψη τεσσάρων ευρωβουλευτών των Πράσινων, σε μια αεροπορική βάση στο βιορειοανατολικό Βέλγιο, προχώρησαν οι Αρχές της χώρας, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο του τοπικού εισαγγελέα.

Οι τρεις ευρωβουλευτές μπήκαν στη βάση Κλάινε Μπρόγκελ, κρατώντας ένα πλακάτ, που έγραφε συνθήματα εναντίον των πυρηνικών όπλων. Ο τέταρτος συνελήφθη έξω από τη βάση.

Ένας εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι οι συλληφθέντες είναι οι Μόλι Σκοτ Κάτο (Βρετανία), Τίλι Μετζ (Λουξεμβούργο), Μισέλ Ριβαζί (Γαλλία) και Τόμας Βάιτς (Αυστρία).

Όλοι τους αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, καθώς ως ευρωβουλευτές έχουν ασυλία. Ωστόσο, στην κινητοποίηση αυτή συνελήφθησαν και άλλοι ακτιβιστές, καθώς και ένας σύμβουλος του κόμματος, που παραμένουν ακόμη υπό κράτηση.

Οι Πράσινοι τάσσονταν ανέκαθεν εναντίον της διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Το ζήτημα αυτό έχει έρθει και πάλι στην επικαιρότητα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας να αποσυρθούν από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF).