Οργισμένος πλανόδιος πωλητής τα βάζει με την αστυνομία γιατί διέλυσε τον πάγκο του

Η φοροδιαφυγή ήταν η αιτία της διαμάχης


ΚΟΣΜΟΣ
16:46
18/02/2019
Οργισμένος πλανόδιος πωλητής τα βάζει με την αστυνομία γιατί διέλυσε τον πάγκο του
7
loading

Ένας πλανόδιος πωλητής φρούτων στην Ινδονησία δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του όταν οι αστυνομικοί αποσυναρμολογούν τον πάγκο του.

Ο ηλικιωμένος παραγωγός πουλά εδώ και χρόνια τα φρούτα του στη λαϊκή αγορά, έχει όμως ένα θέμα με το πού πάνε οι φόροι που αποδίδει.

Όπως έγραψαν τα τοπικά μέσα, ο 71χρονος πλανόδιος δεν είχε άδεια για τη συγκεκριμένη αγορά, η επιχείρησή του ήταν ωστόσο νόμιμη.

Γι’ αυτό και οργίστηκε με την κίνηση της αστυνομίας στις 14 Φεβρουαρίου, βλέποντας τους κόπους του να πάνε στράφι…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Μαλαματένια λόγια / Μέτοικος

  Όπως γνωρίζετε, στο Long Island City, Queens, Νέα Υόρκη, πρόσφατα, η Amazon είχε ανακοινώσει σχέδια για νέες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας 25,000 νέες θέσεις εργασίας. Μέχρις εδώ λαμπρά, τέλεια. Οι τιμές των ακινήτων εκτοξεύτηκαν και οι κτηματομεσίτες ετοίμαζαν επενδυτικά σχέδια. Οι μικροί επενδυτές αγόραζαν, κάνοντας ακόμα πιο πλούσιους τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Το αντίτιμο όμως που ζητούσε ήταν 3 δισ. φοροαπαλλαγές. Εδώ έγινε επανάσταση. Αρκετοί ξεσηκώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Γερουσιαστής Μάικ Γιάνναρης. Οι απαλλαγές που η Amazon ζητούσε, ήταν εξοργιστικά υψηλές. Κάτω από την πίεση αυτών των συνθηκών, η Amazon έκανε πίσω και εγκατέλειψε τις ιδέες για μετεγκατάσταση, ενώ όσοι είχαν αγοράσει ακίνητα ετοιμάζονται να γίνουν τσοπάνηδες, να βόσκουν πρόβατα στα ακίνητα (!!), αφού η αξία τους έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα. Τελικά, είναι πολλοί που υποψιάζονται ότι όλη η ιστορία ήταν περισσότερο ένα παιχνίδι ακινήτων παρά πραγματικά σχέδια για επεκτάσεις και νέες εγκαταστάσεις. Τι άλλο να προσθέσει κανείς, αφού όλα τα είπε ο ποιητής μας:
  «και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες, παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί».

  1. avatar Ο Κύριος είπε

   Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλετω

   1. avatar Προφανώς….

    ....είσαι κτηματομεσίτης. Και όπως είπε ο Κύριος: ἀπῆλθεν λυπούμενος, ἦν γὰρ ἔχων κτήματα πολλά. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 19:22

 2. avatar xaxaxaxaxaxa

  Είχαμε και εμείς τον καστανά που ρήμαξε την αποικία μας

  1. avatar Θέλω να μας πεις..

   ποιο είναι το μοντέλο σου. Όλοι οι "καστανάδες" ασύδοτοι και απλώς το βάρος να το αναλαμβάνουν οι Google, Amazon, Facebook κλπ. ή όλοι πρέπει να συνεισφέρουν ανάλογα; Γιατί, αν ψάξεις, θα βρεις ουκ ολίγες περιπτώσεις καστανάδων, κουλουράδων, ζητιάνων και αναπήρων του πεζοδρομίου με ακίνητα και ζηλευτές, από κάθε φορολογούμενο, περιουσίες. Δεν αθωώνει κανείς τους κολοσσούς εταιρείες. Να διαβάσεις αυτά που έκανε η Amazon στη Νέα Υόρκη.

 3. avatar Φοροεισπρακτορας

  Καμία συγκίνηση μεγαλος φοροφυγάς αυτός η Google και το Amazon. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

 4. avatar K x

  Όπου φτωχός και η μοίρα του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει