Πύρινο μέτωπο καίει τα βόρεια της Ισπανίας

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι


ΚΟΣΜΟΣ
1:45
18/02/2019
Πύρινο μέτωπο καίει τα βόρεια της Ισπανίας
loading

Πάνω από 700 άνθρωποι επιχειρούσαν το βράδυ της Κυριακής (17/02) για την κατάσβεση σχεδόν πενήντα πυρκαγιών, ορισμένες από τις οποίες θεωρείται πως οφείλονται σε εμπρησμούς, στη βόρεια Ισπανία. Οι περιφερειακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι «48 πυρκαγιές ήταν ακόμη ενεργές στο τέλος της ημέρας».

«Κατά τη διάρκειά της καταγράφηκαν 50 πυρκαγιές, 760 πρόσωπα από διάφορες περιφέρειες εργάζονται για την κατάσβεσή τους», ενημέρωσε με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η αυτοδιοίκηση της Κανταβρίας και το οποίο αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αφότου εκδηλώθηκαν την Πέμπτη (14/02) οι πρώτες φωτιές σε αυτήν την ορεινή περιοχή, δεν έχουν υπάρξει ανθρώπινα θύματα, ενώ «στην πλειονότητά τους, οι πυρκαγιές βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία και δεν θέτουν σε κίνδυνο τον πληθυσμό ή τις υποδομές», σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta ο πρόεδρος της αυτοδιοίκησης στην Κανταβρία, Μιγκέλ Άνχελ Ρεβίγια, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρθηκε «ουδείς τραυματίας». Ωστόσο, συνολικά πέντε πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν επειγόντως από τις εστίες τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει