Το Ισραήλ δεν είχε κανέναν λόγο να αντιταχθεί στην αναβάθμιση της εκπροσώπησης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα στη νέα Υόρκη ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ.

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν είμαι βέβαιος ότι υπήρχε λόγος να αντιταχθεί κανείς στο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής», είπε προσθέτοντας ότι ήταν βέβαιο ότι η ανακοίνωση της οικοδόμησης νέων εβραϊκών κατοικιών σε μία ευαίσθητη περιοχή που ακολούθησε την ψήφο στη γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποτελούσε προσβολή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συντάχθηκαν με το Ισραήλ καταψηφίζοντας το παλαιστινιακό αίτημα.

«Εξεπλάγην όταν την επομένη της απόφασης του ΟΗΕ, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το μοναδικό πράγμα που θα πρόσβαλλε την αμερικανική πολιτική ηγεσία», είπε ο Εχούντ Ολμερτ.

Ο πρώην πρωθυπουργόςτου Ισραήλ θα ανακοινώσει αύριο εάν θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιανουαρίου στο Ισραήλ, αναμέτρηση για την οποία ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο Εχούντ Ολμερτ παραιτήθηκε το 2008 υπό το βάρος των εναντίον του κατηγοριών για διαφθορά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.