Η 59χρονη Καεομάνι Αρζάου έφυγε από το σπίτι της στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Ιούνιο για να επισκεφθεί τον γιο της, που έμενε σε κοντινή απόσταση. Η γυναίκα, που πάσχει από άνοια, αποπροσανατολίστηκε, προφανώς, αφού οκτώ μήνες μετά τη βρήκαν 640 χιλιόμετρα μακριά- τα οποία είχε διανύσει με τα πόδια- και συγκεκριμένα στην Κίνα.

Οι συγγενείς της Καεομάνι Αρζάου, μέλος της φυλής Άχα, ενημέρωσαν τις αρχές για την εξαφάνισή της στις 12 Ιουνίου 2018. Η γυναίκα ζει στην περιοχή Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης στη μεθόριο με το Λάος, το οποίο συνορεύει με την Κίνα.

Στα τέλη Ιανουαρίου η 59χρονη εντοπίστηκε στην κινεζική πόλη Κούνμινγκ. Είχε μαζί της την ταυτότητά της κι έτσι οι κινεζικές αρχές κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν και να επικοινωνήσουν με το προξενείο της Ταϊλάνδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εξήγησε ότι έφτασε με τα πόδια, συνέχιζε να περπατά, ζητιανεύοντας φαγητό στον δρόμο» εξήγησε συνταγματάρχης της ταϊλανδικής αστυνομίας.

«Πήγα να δω τον γιο μου και μετά συνέχισα να περπατάω» είπε η ίδια η 59χρονη σε βίντεο που μετέδωσαν τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα όποια έδειξαν και εικόνες από την επανένωση χθες Πέμπτη της γυναίκας με την κόρη της, γονατιστή να κλαίει από τη συγκίνηση.

Σύμφωνα με την κόρη της, η 59χρονη έχασε 20 κιλά στη διάρκεια της περιπέτειάς της, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με την επιστροφή της στην Τσιάνγκ Ράι, αυτή τη φορά με αεροπλάνο.

(φωτογραφία αρχείου)