Τις αμφιβολίες του για τις προτάσεις Λέβεσον για τη δημιουργία βάσει νόμου ενός νέου, ανεξάρτητου οργάνου που θα ελέγχει τον Τύπο, εξέφρασε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε οποιαδήποτε νομοθεσία θα μπορούσε να καταπατήσει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου».

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, την ώρα που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση θύματα του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών στην οποία ενεπλάκη η ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World, ο βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει πειστεί σε αυτό το στάδιο ότι «είναι απαραίτητος ένας νόμος για να επιτευχθούν οι στόχοι του δικαστή Μπράιαν Λέβεσον».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, σημείωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση της επιτροπής Λέβεσον, γεγονός που καταδεικνύει το χάσμα που υπάρχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.

«Όσον αφορά το βασικό μοντέλο ενός νέου, αυτορυθμιζόμενου οργάνου που θα δημιουργηθεί με μια αλλαγή στη νομοθεσία, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει με έναν τρόπο που θα λειτουργεί», δήλωσε ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών στο κοινοβούλιο.

«Το να τροποποιήσουμε τον νόμο είναι ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε ότι το νέο όργανο δεν θα είναι ανεξάρτητο μόνο για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο, αλλά οριστικά», πρόσθεσε ο Κλεγκ.