Ο John McDevitt παίζει τα sets του στην Ίμπιζα και μειξάρει σαν να μην υπάρχει αύριο, διαλέγοντας προσεκτικά το κατάλληλο ύφος για κάθε κοινό και περίσταση.

Μόνο που δεν είναι ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι DJs, καθώς είναι εντελώς κουφός.

«Έχω βιώσει πολύ αρνητικότητα επειδή είμαι κουφός DJ», είχε εξομολογηθεί λίγο παλιότερα στο BBC Σκοτίας, «πολλοί άνθρωποι έρχονται και μου λένε: είσαι κουφός; Πώς μπορείς να ακούς; Πώς μπορείς να είσαι DJ; Πώς μπορείς να αγαπάς τη μουσική;».

Ο John λέει πως νιώθει τη μουσική, κι έτσι δεν χρειάζεται να την ακούει. Και σήμερα έχει ένα ακουστικό βοήθημα που του δίνει κάποια αίσθηση ακοής, παραδέχεται ωστόσο πως πρέπει να ακούει τη μουσική με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον μέσο άνθρωπο.

Ο John, από το Μάδεργουελ της Σκοτίας, γεννήθηκε κουφός και ομολογεί πως ήταν η μουσική αυτή που τον βοήθησε να μάθει να μιλάει. Διατηρεί λοιπόν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί της.

Από κει βέβαια μέχρι να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική έπρεπε να διανύσει μεγάλο δρόμο. Το προσπάθησε ωστόσο έπειτα από μια δεκαετία που το ήθελε και δικαιώθηκε, παλεύοντας με την προκατάληψη και τα αρνητικά σχόλια. Τώρα, στα 37 του, κάνει καριέρα ως «Def Beatz» σε Αγγλία και Ίμπιζα: «Η μείξη των κομματιών παραμένει δύσκολη ωστόσο», ομολογεί, «για να παραμένεις εντός χρόνου με τη μουσική. Συχνά χτυπάω τα χέρια μου ή τα πόδια μου στο πάτωμα. Κρατάω επίσης τα ηχεία όσο πιο κοντά μου γίνεται, ώστε να νιώθω τις δονήσεις στο έδαφος».