Μια 26χρονη γυναίκα σκότωσε την αδερφή της με 68 μαχαιριές, τυφλωμένη από ζήλια, σε ένα έγκλημα που συντάραξε την τοπική κοινωνία του Λούτον. Η Saima Khan ζούσε με τον σύζυγό της Hafeez Rahman, τα τέσσερα παιδιά τους και την αδερφή της Sabah στο σπίτι τους στο Λούτον στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Sabah είχε σχέση με τον γαμπρό της, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με δική του πρωτοβουλία. Σύμφωνα με ψυχολόγους μάλιστα, σκόπευε να πάρει την πολυμελή οικογένειά του και να μετακομίσουν, αφήνοντας την Sabah μόνη της.

Αυτός όπως φαίνεται ήταν και ο λόγος που η 26χρονη τυφλώθηκε από ζήλια και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 34χρονη αδερφή της με κουζινομάχαιρο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η Saima δέχθηκε 68 μαχαιριές σε όλο της το σώμα και το κεφάλι της είχε σχεδόν κοπεί. Η Sabah ομολόγησε την ενοχή της στη δίκη που έγινε αργότερα στο Λονδίνο και καταδικάστηκε να περάσει κατ’ ελάχιστο 22 χρόνια στη φυλακή.

Λεπτομέρειες του φρικιαστικού εγκλήματος που συνέβη τον Μάιο του 2016 προβάλλονται σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ «What the Killer Did Next».

«Παρακολουθούσα τηλεόραση και άκουσα φρικιαστικές κραυγές. Αυτό θυμάμαι. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι απαίσιο συνέβη», περιγράφει η γειτόνισσα Jennifer Maughan.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Jo Sidhu δήλωσε σοκαρισμένος από την αγριότητα του εγκλήματος. «Ο φόνος ήταν άγριος. Ήταν φρικτός. Το θύμα δέχθηκε 68 μαχαιριές», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας: «Κάποια τραύματα ήταν τόσο άσχημα που η Saima είχε σχεδόν χάσει ένα χέρι και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένη. Ήταν ένα συνηθισμένο, ταπεινό σπίτι στο διάδρομο του οποίου υπήρχε το πτώμα μιας γυναίκας. Υπήρχε αίμα παντού. Τόσο πολύ αίμα που ήταν σαν να είχε δημιουργηθεί ποτάμι».

Μετά το φόνο η Sabah προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, σκηνοθετώντας διάρρηξη. Πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο ντους την ώρα που διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι και σκότωσαν την αδερφή της. Κατά τη διάρκεια της έρευνας όμως οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κρεβατοκάμαρα της Sabah ένα μαχαίρι καθώς και ρούχα στα οποία υπήρχε αίμα. Τα έστειλαν για ανάλυση DNA και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα προχώρησαν στη σύλληψή της.

Ερευνώντας τον υπολογιστή της είδαν ότι αναζητούσε στο διαδίκτυο λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα δηλητηριάσει κάποιον, καθώς επίσης και το πως θα ξεφύγει από δολοφονία. Είχε μάλιστα συναντηθεί με έναν Πακιστανό που ισχυριζόταν πως ήταν «ιερέας μαύρης μαγείας» και του είχε δώσει 6.000 ευρώ για να σκοτώσει την αδερφή της.

Στην εκπομπή φιλοξενούνται δηλώσεις και της ψυχολόγου, Emma Kenny η οποία τόνισε πως το κίνητρο του φόνου ήταν η ζήλια. «Γνωρίζοντας πως ο γαμπρός της όχι μόνο έβαλε τέλος στη σχέση τους αλλά σκόπευε επίσης να μετακομίσει αλλού με την οικογένειά του, τυφλώθηκε από ζήλια καθώς θα έχανε τόσο αυτόν όσο και την αδερφή της, με αποτέλεσμα να φτάσει στο φόνο».