Οι ηγέτες των παλαιστινιακών κινημάτων στη Δυτική Όχθη καλούν σε ενότητα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας. Φάταχ, Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ υπόσχονται να βάλουν «τέλος στη διαίρεση».

«Από τη Ραμάλα, ανακοινώνουμε με τους ηγέτες των άλλων κινημάτων ότι βάζουμε τέλος στη διαίρεση», δήλωσε ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ, του κόμματος που ηγείται της Παλαιστινιακής Αρχής, απευθυνόμενος σε περίπου χίλιους διαδηλωτές.

«Αυτός που θα μιλήσει για διαίρεση μετά τη σημερινή ημέρα θα είναι εγκληματίας», διαβεβαίωσε ο Μαχμούντ Αλ Ραμάχι, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα.

Πολλές διαδηλώσεις κατά τις οποίες σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης και στις παλαιστινιακές συνοικίες της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ για να καταγγελθεί η ισραηλινή επίθεση εναντίον των ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.