Ο φωτογράφος Jordan Matter από τη Νέα Υόρκη ξεκίνησε το έργο του με τίτλο «Χορευτές ανάμεσά μας» το 2009, όταν τότε ζήτησε από ένα μέλος της Ακαδημίας Χορού Paul Taylor να χορέψει φορώντας τα καθημερινά του ρούχα εκτός σκηνής, σε μια πλατφόρμα του μετρό.

Μέσα από εκείνη την εικόνα ο καλλιτέχνης βρήκε τον τρόπο για να εκφράσει τα συναισθήματα χαράς και ζωντάνιας που ήθελε να εμφυσήσει στους θεατές του. «Να ζουν τη στιγμή και το παρόν έντονα» όπως αναφέρει σε μια δήλωσή του στην ιστοσελίδα του.

Από εκείνη την ημέρα και μετά αποφάσισε ότι έπρεπε να «ταξιδέψει» την ιδέα του και εκτός Νέας Υόρκης, και να απαθανατίσει τους χορευτές σε ανάλογες πόζες στις χώρες προέλευσής τους.

Από την Ουάσινγκτον στο Σικάγο, από το Σιατλ στην Καλιφόρνια, ο Matter ταξίδεψε πολύ για να ολοκληρώσει την ιδέα του.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς του περιλαμβάνεται σε ένα βιβλίο 240 σελίδων με τίτλο: «Dancers Among Us: A Celebration of Joy in the Everyday».

«Κάθε φωτογραφία είναι μοναδική. Οι χορευτές πηδούν, κάνουν άλματα, κλωτσούν, κάνουν φιγούρες, όλες όμως ενταγμένες στην καθημερινότητα: σε μια παραλία, σε μια οικοδομή, στη βιβλιοθήκη, σε ένα εστιατόριο ή ένα πάρκο. Οι αναγνώστες θα θέλουν να γυρίσουν όλες τις σελίδες για να δουν την επόμενη “μαγική” εικόνα».

Ο καλλιτέχνης επιμένει ότι οι εικόνες δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. «Είναι το αποτέλεσμα του οράματος ενός φωτογράφου» προσθέτει.