Ο φανατικός υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση πως η Βρετανία κατευθύνεται σε καθυστέρηση στην προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου έξοδο και πιθανώς και σε νέο δημοψήφισμα αναφορικά με τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέστη συντριπτική ήττα στο Κοινοβούλιο, στη ψηφοφορία για τη συμφωνία που είχε πετύχει με την ΕΕ για την έξοδο της χώρας της, η οποία  απορρίφθηκε.

«Πιστεύω και φοβάμαι πως κατευθυνόμαστε σε ένα μονοπάτι προς την καθυστέρηση του Brexit και, ναι, και νέα ψηφοφορία» δήλωσε ο Φάρατζ. Το 2016, είχε δώσει μάχη υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ, στο δημοψήφισμα, ως επικεφαλής του UKIP.

Η Βρετανία βρίσκεται από σήμερα σε αχαρτογράφητα νερά, με πολλά σενάρια στο τραπέζι, από αισιόδοξα έως εντελώς απαισιόδοξα, μετά την απόρριψη της συμφωνίας. Η Μέι «χρεώνεται» τη μεγαλύτερη ήττα που έχει καταγραφεί στη βρετανική ιστορία για εν ενεργεία κυβέρνηση, μετά τη συντριπτική καταψήφιση της συμφωνίας της με 432 ψήφους έναντι 202.