«Γης Μαδιάμ» έκαναν μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Χιούστον του Τέξας τέσσερις ανήλικοι, το βράδυ της Κυριακής 6 Ιανουαρίου.

Οι άτακτοι πιτσιρικάδες, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, διέρρηξαν την αντιπροσωπεία, άρπαξαν κλειδιά αυτοκινήτων και προσπάθησαν να κλέψουν κάποια από αυτά. Ωστόσο, ο χώρος ήταν καλά ασφαλισμένος με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν σημείο διαφυγής. Έτσι, άρχισαν να πέφτουν πάνω σε άλλα οχήματα που βρίσκονταν στο χώρο, προκαλώντας ζημιές τουλάχιστον σε 20 από αυτά.

Μεταξύ των «θυμάτων» ήταν και κάποια αρκετά μεγάλης αξίας, όπως για παράδειγμα ένα Dodge Challenger Scat Pack, μια  Chevrolet Corvette Z06, ένα Ford Mustang GT, μια Porsche 911 και μια Jaguar XE.

Το συνολικό ύψος των ζημιών που προκάλεσαν στην αντιπροσωπεία ξεπερνά τα 800.000 δολάρια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να το σκάσουν με τα πόδια, αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο έπειτα από σχετική ενημέρωση που έλαβαν από την εταιρεία ασφάλειας που φυλάει το χώρο και από περαστικούς.

«Και οι τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κέντρο κράτησης ανηλίκων της Κομητείας Χάρις. Κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας σε βαθμό κακουργήματος», ανέφερε ο διευθυντής της αστυνομίας της Κομητείας Χάρις, Mark Herman, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KPRC δήλωσε πως ήταν «η μεγαλύτερη καταστροφή με καταφανή αδιαφορία για περιουσία και οχήματα» που έχει δει στα 33 χρόνια που υπηρετεί στην αστυνομία.