Με κύριο θέμα στην ατζέντα τη σύναψη συμφωνίας για τη συγκρότηση συμμαχίας ενόψει των Ευρωεκλογών και τη δημιουργία μετώπου εθνικιστικών και ξενοφοβικών κομμάτων συναντώνται αύριο στη Βαρσοβία ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Η εφημερίδα Il Foglio γράφει ότι πρόκειται για «πρόβες μιας εθνικιστικής συμμαχίας», με στόχο να μπορέσει να δημιουργηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο μια συνεργασία των λαϊκιστικών κομμάτων της δεξιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι από το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για μια συνάντηση «πολύ υψηλού επιπέδου». Μια συνάντηση που θα γίνει τελικά παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του Πολωνού πολιτικού, εξαιτίας των δεσμών φιλίας του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Σαλβίνι συνεχίζει να στοχεύει στο να είναι ο υποψήφιος των εθνικιστικών κομμάτων για την προεδρία της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ο γραμματέας της Λέγκα πρόκειται να συναντηθεί σύντομα με τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ενώ τον Μάρτιο αναμένεται να οργανώσει συνάντηση με Ευρωπαίους προσκεκλημένους στην Ιταλία (πιθανώς στην Μπολόνια ή στην Φλωρεντία) με κύριο σύνθημα «πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα».

Παρατηρητές στην Ιταλία προβλέπουν ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο της λαϊκιστικής και ξενοφοβικής δεξιάς στις επόμενες Ευρωεκλογές μπορεί να κερδίσει, συνολικά, 130 με 140 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο και να είναι σε θέση, κατά συνέπεια, να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που έχει επικεφαλής τον Μάνφρεντ Βέμπερ, για την «διακυβέρνηση της Ένωσης». Όσο για τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν, θεωρείται ότι τελικά θα παραμείνει εντός του ΕΛΚ, για να μπορέσει να λειτουργήσει, στην συνέχεια, ως «γέφυρα» με τον Σαλβίνι, τη Λε Πεν και τον Κατσίνσκι.