Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI) του Λιβάνου Ουίσαμ αλ Χάσαν έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στη συνοικία Ασχαφιρίγια της Βηρυτού, σύμφωνα μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο Ουίσαμ αλ Χάσαν ήταν ο στόχος της αιματηρής επίθεσης και σκοτώθηκε», δήλωσε η πηγή αυτή.

Ο στρατηγός αλ Χάσαν είναι στενός συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, επικεφαλής της λιβανικής αντιπολίτευσης που είναι εχθρική προς τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο ίδιος ήταν επικεφαλής μιας έρευνας που αποκάλυψε πρόσφατα μια συνωμοσία για βομβιστική επίθεση και οδήγησε στη σύλληψη ενός λιβανέζου πολιτικού που πρόσκειται στον Άσαντ.

Στο μεταξύ η Συρία καταδίκασε την αιματηρή επίθεση χαρακτηρίζοντάς την μια «δειλή», «τρομοκρατική» πράξη, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana.

«Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι αδικαιολόγητες όπου κι αν συμβαίνουν», δήλωσε ο σύρος υπουργός Ενημέρωσης Ομράν αλ Ζόχμπι, σύμφωνα με το Sana.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 78 τραυματίστηκαν από μια μεγάλης ισχύος βόμβα, που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο και η οποία εξερράγη σήμερα στο κέντρο της Βηρυτού την ώρα της κυκλοφοριακής αιχμής (15:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANI του Λιβάνου.

Η βόμβα εξερράγη σε ένα σημείο του δρόμου κοντά στα γραφεία του κόμματος των Χριστιανών Φαλαγγιτών, κοντά στην πλατεία Σασίν στην Ασχαφιρίγια, μια συνοικία όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.