Μυστήριο καλύπτει το θάνατο μιας γυναίκας η οποία χάθηκε μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν στο Εδιμβούργο.

Η Amanda Cox γέννησε πρόωρα τον γιο της Murray την Πέμπτη 6/12 στο Borders General Hospital, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και οι δυο στο Edinburgh Royal Infirmary.

Τη Δευτέρα 10/12 ωστόσο η 34χρονη γυναίκα εξαφανίστηκε από το θάλαμό της και σήμανε συναγερμός στο προσωπικό που ξεκίνησε έρευνες. Έπειτα από επτά ώρες η λεχώνα βρέθηκε πεσμένη στο πάτωμα σε μια εγκαταλελειμμένη πτέρυγα του νοσοκομείου. Λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου της.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν πως ο θάνατός της αντιμετωπίζεται ως «ανεξήγητο περιστατικό», αλλά όχι ως «ύποπτος». Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Sun, το τελευταίο διάστημα η 34χρονη υπέφερε από φρικτούς πονοκεφάλους και ετοιμαζόταν να δει κάποιον ειδικό.

«Πιστεύεται ότι πήρε λάθος στροφή βγαίνοντας από την πτέρυγα νεογνών. Είναι μια ξεχασμένη πτέρυγα που δεν είναι ούτε ασφαλισμένη ούτε κλειδωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή. Πιθανολογείται πως η λεχώνα χάθηκε καθώς έψαχνε να βρει παυσίπονα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφερόμενος στο περιστατικό δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η γυναίκα που είχε χαθεί, Amanda Cox, εντοπίστηκε να έχει καταρρεύσει στο Edinburgh Royal Infirmary γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας. Δυστυχώς λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή. Ο θάνατός της αντιμετωπίζεται ως ανεξήγητος, αλλά όχι ύποπτος και η έκθεση έχει υποβληθεί στην εισαγγελία. Οι σκέψεις μας και οι συμπάθειές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Amanda».