Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ίνβερκλαϊντ της Σκωτίας σχεδίαζε να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη.

Είχε ξοδέψει κοντά στα 2.500 ευρώ για να κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχείο, αλλά την τελευταία στιγμή προέκυψε ένα απρόοπτο με τη βίζα με αποτέλεσμα το ταξίδι να ματαιωθεί.

Ο John Stevenson και η σύζυγός του Marion θα πετούσαν για Νέα Υόρκη στις 3 Δεκεμβρίου όμως το ταξίδι τους ματαιώθηκε λόγω ενός λάθους από απροσεξία που έκανε ο 70χρονος όταν συμπλήρωνε την online αίτηση για έκδοση βίζας.

«Είστε τρομοκράτης» ρωτούσε μια από τις ερωτήσεις που περιελάμβανε η αίτηση, με τον κύριο Stevenson να βάζει «τικ» στο κουτάκι που έλεγε «ναι».

«Συμπληρώναμε την αίτηση για βίζα και ο χρόνος τελείωνε πριν προλάβουμε να βάλουμε τικ σε όλα τα κουτάκια. Μετά το σύστημα “κράσαρε” και όταν επανήλθε έπρεπε να ξεκινήσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει. Μια από τις ερωτήσεις ρώταγε αν είσαι τρομοκράτης και πρέπει εν αγνοία μου το τικ να πήγε στο “ναι” αντί για το “όχι”», λέει χαρακτηριστικά ο 70χρονος που φοβάται ότι δεν θα τον αφήσουν ποτέ ξανά να επισκεφθεί τις ΗΠΑ μετά από αυτό το λάθος.

«Κάλεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ και τους έδωσα τα στοιχεία του διαβατηρίου μου. Έλεγξαν την αίτηση της βίζας και μου απάντησαν “είστε τρομοκράτης”. Τους είπα ότι είμαι ένας 70χρονος και πως ούτε καν γνωρίζω τι σημαίνει αυτό. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης που είχα ποτέ», προσθέτει.

«Ήταν να ταξιδέψουμε στις 3 Δεκεμβρίου. Είναι τρομερό, σοκαριστικό και τόσο ανόητο. Δεν ξέρω γιατί αυτή η ερώτηση υπάρχει στη φόρμα της αίτησης», δηλώνει από την πλευρά της η κυρία Stevenson.

Το ζευγάρι «έκλεισε» τις διακοπές του μέσω της United Airlines η οποία τους ενημέρωσε πως υπάρχει δυνατότητα να επιστραφούν τα χρήματα για διαμονή και μετακινήσεις, όχι όμως και αυτά για την έκδοση των εισιτηρίων.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα μπλέξει σε περιπέτειες. Η μοναδική φορά που πήγα στο δικαστήριο ήταν για το σώμα ενόρκων και τώρα μου συμπεριφέρονται λες και  είμαι εγκληματίας. Ούτε να επαναπρογραμματίσουμε το ταξίδι δεν μπορούμε καθώς δεν ξέρω αν θα μου επιτραπεί ξανά να επισκεφθώ τις ΗΠΑ», δηλώνει απογοητευμένος ο 70χρονος.

Η παρεξήγηση ίσως λυθεί με μια επίσκεψη του ζευγαριού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, όπου οι αρμόδιοι θα ανακρίνουν τον κύριο Stevenson για να βεβαιωθούν ότι όντως δεν είναι τρομοκράτης…