Ένας συναισθηματικός Τζορτζ Ου. Μπους απέτισε φόρο τιμής στον πατέρα του, Τζορτζ Χ. Ου. Μπους, κατά τη διάρκεια της πολιτικής κηδείας του στην Ουάσινγκτον.

Ο Μπους ο νεότερος, πρώην πρόεδρος και ο ίδιος, ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένος στον επικήδειο προς τον πατέρα του:

«Ο Τζεμπ (αδελφός του Τζορτζ Ου. Μπους) και εγώ είμασταν πολύ μικροί για να θυμηθούμε τον πόνο και την αγωνία που ο μπαμπάς και η μαμά ένιωσαν όταν η 3χρονη αδελφή μας πέθανε. Ο μπαμπάς πάντα πίστευε ότι κάποια στιγμή θα αγκάλιαζε την αγαπημένη του Ρόμπιν ξανά.

Θα μας λείψεις. Η αξιοπρέπειά σου, η ειλικρίνειά σου και η ευγενική ψυχή σου θα μείνουν μαζί μας για πάντα. Μέσα από τα δάκρυά μας θα αναγνωρίσουμε και θα νιώσουμε την ευλογία που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε».

Στο τέλος του λόγου του ο υιός Μπους «έσπασε» από τη συγκίνηση και δάκρυσε, όπως αναφέρει το BBC.

«Ένας μεγάλος και ευγενής άνδρας. Ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος και μία κόρη θα μπορούσε να έχει. Και μέσα στη θλίψη μας, άφησέ μας να χαμογελάμε, ξέροντας ότι ο μπαμπάς αγκαλιάζει τη Ρόμπιν και κρατάει το χέρι της μαμάς πάλι».

Στην κηδεία έδωσαν το παρόν όλοι οι ζώντες πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζίμι Κάρτερ, καθώς και ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπους ο πρεσβύτερος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών. Θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τέξας, δίπλα στη γυναίκα του Μπάρμπαρα.