Τουλάχιστον 23 Αφγανοί πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, έπεσαν νεκροί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο αμερικανικός στρατός, όπως μεταδίδει το Reuters, ερευνά το περιστατικό, που συνέβη την Τρίτη, όταν ένα ελικόπτερο έπληξε ένα κτίριο στη διάρκεια κοινής επιχείρησης αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων, στην επαρχία Χελμάντ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι στο χτύπημα αυτό, την ώρα που ο αμερικανικός στρατός υιοθετεί πιο επιθετική προσέγγιση επιχειρώντας να ωθήσει τους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Η επιτροπή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν επισήμανε την αύξηση στους θανάτους αμάχων από τις αεροπορικές επιδρομές, εκφράζονταν μεγάλη ανησυχία για το ότι χτυπήθηκαν και παιδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού, 649 πολίτες έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές στους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου, περισσότεροι από κάθε χρονιά από το 2009.

(φωτογραφία αρχείου)