Ένας απατεώνας από τη Φλόριντα έχανε δουλειές λόγω εμφάνισης. Όχι ότι έχει κάτι κακό ο άνθρωπος, απλά όταν άνοιγε το στόμα του το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό καθώς του έλειπαν πολλά δόντια, ενώ και τα λίγα που είχαν μείνει ήταν στην πλειοψηφία τους σάπια.

Έπειτα από παρότρυνση των νέων «εργοδοτών» του, ο Timothy Powell αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει την όψη του.

Επισκέφθηκε, λοιπόν, το «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web) όπου βρήκε και αγόρασε τα προσωπικά στοιχεία ενός 80χρονου που πάσχει από άνοια. Στον δύστυχο ηλικιωμένο έλαχε ο κλήρος να πληρώσει την οδοντική αναμόρφωση του 52χρονου, που κάθε άλλο παρά φθηνή ήταν. Η επέμβαση για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων κόστισε συνολικά 40.000 δολάρια, ενώ δεν ήταν το μόνο έξοδο που έκανε ο απατεώνας, καθώς ξόδεψε άλλα 10.000 δολάρια για να αγοράσει ένα γαλλικό μπουλντόγκ κουτάβι.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο άνθρωπος που φροντίζει το θύμα εντόπισε δύο πολύ φουσκωμένους λογαριασμούς από μια οδοντιατρική κλινική στη νότια Φλόριντα. Ενημέρωσε αμέσως το γραφείο σερίφη της Κομητείας Βολούσια που εντόπισε και συνέλαβε τον Powell. Δαχτυλικά αποτυπώματα του 52χρονου εντοπίστηκαν σε έγγραφα στο γραφείο του οδοντιάτρου, όπως επίσης και φωτογραφίες που τον έδειχναν πως ήταν πριν την επέμβαση και μετά από αυτήν. Κατά την απολογία του είπε πως οι κλέφτες που τον είχαν προσλάβει τον συμβούλευσαν να αφαιρέσει τα δόντια του και να τοποθετήσει εμφυτεύματα ώστε να βελτιώσει την εμφάνισή του για τις μελλοντικές παράνομες δραστηριότητές τους. Οι ερευνητές πιστεύουν πως στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος ύποπτος.

«Δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο. Είναι κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω πως κατάφεραν να τον πιάσουν, αλλά είμαι χαρούμενος που τα κατάφεραν», δήλωσε ο αδερφός του θύματος, Jake Brenner στον τηλεοπτικό σταθμό WFTV.